Scheiden, een emotioneel proces, de top 9 van emoties

Scheiden, een emotioneel proces, de top 9 van emoties

Scheiden, een emotioneel proces, de top 9 van emoties

Op het moment dat de scheiding definitief is, dan komt er veel op u af: een hoop administratie, het verdelen van de spullen, verhuizen, het huis te kop zetten, omgangsregelingen, alimentatie en nog veel meer. Dit kan een hoop stress en emoties opleveren. Die emoties horen er bij en zijn nodig voor de verwerking. En vergis u niet, het zijn nogal wat emoties:

 

De EMO top 9 van scheiden

  • Angst; Alleen verder, en nu? Kan ik dat wel? Hoe gaat de toekomst eruitzien? Wat moet er allemaal geregeld worden, en hoe?
  • Kwaadheid; Er wordt u onrecht aangedaan, het is niet eerlijk! Alles en iedereen is eventjes de vijand. Zelfs een vraag als ‘hoe gaat het met je?’ kan verkeerd vallen. U bent boos op uw ex-partner. Behoefte om te schreeuwen!
  • Twijfel; Is een scheiding wel nodig? Moeten we niet door blijven knokken? Heb ik er alles aan gedaan?
  • Spijt; U voelt ongetwijfeld spijt. Waarom weet u niet, want u maakt echt de juiste keuze, toch? Iedereen begrijpt het, maar toch knaagt het aan u.
  • Opluchting; Het voelt ook goed, er valt een last van uw schouders. U hoeft niet meer te overleggen wat en wanneer u iets wilt. De toekomst is onzeker, maar dat mag ook goed voelen!
  • Verdriet; U sluit een groot deel van uw leven af. Logisch dat dat pijn doet. Er waren tenslotte ook mooie herinneringen. Het verleden een plaats geven, doet pijn en levert tranen op. Vrienden moeten een keuze maken tussen u en uw ex-partner, u raakt wellicht sommige vrienden kwijt.
  • Eenzaamheid; Alleen zijn kan soms ook eenzaam voelen. Ondanks het feit dat u volledig uw eigen keuzes kunt maken, kan dit ook als eenzaamheid ervaren worden. ’s Avonds op de bank, het besef dat u minder vrienden hebt en wellicht uw kinderen nu moet delen, dat voelt eenzaam, soms.
  • Trots; U mag trots zijn. Het was een moeilijke keuze. U koos voor uzelf, voor uw eigen geluk. Dat was een dappere en lastige keuze, dus u mag trots zijn op uzelf dat u de kracht hebt gevonden dit besluit te nemen!
  • Verliefd; Nog niet direct wellicht, maar er komt een moment dat u weer gevoelens krijgt voor iemand anders, vlinders. Wanneer voor u de tijd rijp voelt, laat deze emotie lekker toe! Als u gaat daten, kiest u zelf het moment. Wanneer u iemand tegen het lijf loopt, kunt u kiezen om het toe te laten of niet. U hebt uw geluk weer in eigen handen

Genieten van emoties

Het kan best zijn dat u niet al deze emoties zult ervaren, of wellicht andere emoties tegenkomt. Ook is de volgorde uiteraard willekeurig. Het scheiden zelf is een momentopname, maar de emoties die er mee gepaard gaan blijven wat langer. Het hoort erbij en alle fases zijn nodig om dit zware besluit goed te verwerken. Laat ze toe en geniet vooral van de fijne emoties.

Scheiden Amersfoort

Alle informatie over scheiden in Amersfoort vind u in dit artikel

HULP NODIG?

Wilt u meer informatie, heeft u vragen of bemiddeling nodig? Neem dan contact met me op.

n=”true”]

Meest recente blogs

Een scheiding brengt allerlei gevoelens

Sinds 1 maart 2009 zijn

Scheiden van een buitenlandse partner

Hoe werkt scheiden van een

Neem direct contact op