Zomervakantie aanslag op het huwelijk

Zomervakantie aanslag op het huwelijk

Zomervakantie aanslag op het huwelijk

Na de zomervakantie ontstaat er een piek in scheidingen. November en december zijn bijuitstek dé maanden waarin scheidingen plaatsvinden. De voorjaarsvakantie en Valentijnsdag zijn ook populaire momenten, want in maart zien we net zo’n piek in het aantal huwelijken dat stukloopt. Op de universiteit in Washington is hier onderzoek naar gedaan en de conclusie was dat de vakantie reden is van het stuklopen van huwelijken. Maar waarom?

De ‘verbroken belofte theorie’

De wetenschappers onderzochten scheidingsgegevens van de laatste veertien jaar in 37 gemeentes in de staat Washington. Zij concludeerden dat dit alles te maken zou kunnen hebben met de zogeheten ‘verbroken belofte theorie’. Alles lijkt op rolletjes te verlopen voor de vakantie start, maar doordat men tijdens de vakantie lange tijd ‘op elkaars lip zit’ en er stress kan ontstaan tijdens vakanties ontstaan er daardoor ruzies.

Ook wordt vakantie vaak gebruikt als ijkpunt voor de relatie. Waar staan we en wat vinden we nog van elkaar? Tenslotte wordt de vakantie vaak als excuus gebruikt om de liefde te laten terugkeren in een ingezakte relatie.

Verandering teweeg brengen

In de laatste twee gevallen is er al iets aan de hand in de relatie, er staat al spanning op. Hoewel vakantie vaak gebruikt wordt om een verandering teweeg te brengen is dit bij uitstek niet het moment om dit te doen. U bent op een locatie waar weggaan vaak geen optie is, u bent continu bij elkaar. Wanneer u kinderen heeft, maakt u het uzelf nog moeilijker, want ook zij zijn 24 per dag bij u in de buurt en merken uw spanning dus nog meer dan thuis.

Stel uw vakantie uit

Wanneer u het gevoel heeft dat er iets schort aan uw relatie en u wilt de vakantie als (laatste) redmiddel inzetten, dan zegt het Amerikaanse onderzoek dat u er verstandiger aan doet de vakantie uit te stellen en eerst aan uw relatie te werken of uit te zoeken wat u nog voor elkaar voelt.

Scheiden Amersfoort

Alle informatie over scheiden in Amersfoort vind u in dit artikel

Hulp bij scheiding in Amersfoort

Wilt u meer informatie, heeft u vragen of heeft u behoefte aan bemiddeling bij het uit elkaar gaan? Neem dan contact met me op.

Meest recente blogs

Amersfoort

We weten allemaal dat wij

Een scheiding brengt allerlei gevoelens

Sinds 1 maart 2009 zijn

Neem direct contact op

Scheidingsbemiddeling Amersfoort - Betty Oegema - logo footer

Scheiding uitstellen door corona?

Dit hoeft niet nodig te zijn!

  • Gesprekken per videocall
  • Komende 3 maanden alles regelen
  • In de zomer het scheidingsproces afgerond