Scheiden & financiën

DE FINANCIËLE GEVOLGEN VAN EEN SCHEIDING

FEITEN & CIJFERS

In Nederland scheiden meer dan 30.000 mensen per jaar, in bijna 60% van alle gevallen is een achteruitgang te zien in de financiële situatie, zo stelt het CBS. Uit diverse analyserapporten van het Nibud blijkt dan ook dat bijna een kwart van de mensen, dat in de afgelopen vijf jaar is gescheiden, ontevreden is over de eigen financiële situatie. 16% heeft zelfs bijna iedere maand het gevoel niet rond te kunnen komen. Reden genoeg om hulp van een professional in te schakelen.

MAAK ALTIJD DUIDELIJKE AFSPRAKEN

Slechts de helft van de gescheiden ouders maakt afspraken over kinderalimentatie. Het maken van concrete afspraken omtrent partneralimentatie komt helaas nog minder voor. Slechts 10% van de gescheiden stellen maakt daadwerkelijk afspraken over alimentatie. Het is belangrijk om een alimentatieberekening te maken volgens de normen die hier voor gelden. Een dergelijke berekening laat zien hoeveel een ieder volgens de normen zou moeten betalen. Dit voorkomt onrechtvaardige situaties, waardoor de één te weinig betaalt en de ander te veel.

HULP VAN EEN PROFESSIONAL LOONT

Gezien de cijfers van zowel het CBS als het Nibud is het van belang om goede afspraken met elkaar te maken. Maar waar moet u precies aan denken bij het maken van deze afspraken? Welke zaken mag u echt niet vergeten? Dankzij 15 jaar ervaring in de financiële dienstverleningssector en ruim 10 jaar als familiemediator weet ik precies welke zaken u en uw ex-partner dienen te regelen. En de praktijk wijst uit: hulp van een professional loont, zeker wat de toekomst betreft.

 
Scheidingsbemiddeling Amersfoort - Betty Oegema - logo footer

Scheiding uitstellen door corona?

Dit hoeft niet nodig te zijn!

  • Gesprekken per videocall
  • Komende 3 maanden alles regelen
  • In de zomer het scheidingsproces afgerond