SCHEIDINGSMEDIATOR

RUIM 10 JAAR ERVARING ALS FAMILIEMEDIATOR

SAMEN BESLISSEN OVER DE OPVOEDING

Een scheiding gaat gepaard met frustraties en hevige emoties, en is voor alle betrokkenen een moeilijke periode. Niet in de laatste plaats voor de kinderen. U en iedere andere ouder zou er logischerwijs graag alles aan doen om hen de ellende van een scheiding te besparen. Hoe u het helaas ook wendt of keert: de kinderen blijven onderdeel van een scheidingsproces. Het is daarom in ieders belang dat u samen met uw ex-partner over hun opvoeding kunt beslissen. De relatie als partners is voorbij, uw relatie als ouders, al is dit in een gereorganiseerde vorm, is dit niet. Daar kan ik u in ondersteunen.

WAT DOET EEN SCHEIDING MET EEN KIND?

Er is veel onderzoek gedaan naar de gevolgen van scheiden voor kinderen. Over het algemeen leidt een scheiding tot negatieve uitkomsten. Kinderen die een scheiding meemaken worden namelijk vaker geconfronteerd met verschillende problemen. Zo kunnen veel kinderen moeilijker intieme relaties aangaan, presteren sommigen slecht op school en kunnen ze een lager zelfbeeld krijgen. Het is natuurlijk niet gezegd dat elke scheiding voor problemen zorgt bij ieder kind. Maar juist omdat er een verhoogd risico op problemen bestaat, is het van belang om preventief te handelen door u goed te laten voorlichten over het ouderschap na de echtscheiding. Daarbij is het ook belangrijk om kennis op te doen als het gaat om het ouderschapsplan en kinderalimentatie. Als ervaren deskundige kan ik hierbij adviseren en bemiddelen.

MEDIATION WERKT

Helaas krijgen veel kinderen in Nederland te maken met een echtscheidingsproces. Als mediator help ik u graag uw scheiding voor uzelf en uw kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen.

 
Scheidingsbemiddeling Amersfoort - Betty Oegema - logo footer

Scheiding uitstellen door corona?

Dit hoeft niet nodig te zijn!

  • Gesprekken per videocall
  • Komende 3 maanden alles regelen
  • In de zomer het scheidingsproces afgerond