Scheiden Utrecht

Scheiden utrecht? Lees verder!

RUIM 10 JAAR ERVARING ALS FAMILIEMEDIATOR

SCHEIDEN UTRECHT MET ONDERSTEUNING VAN BETTY OEGEMA

Scheiden Utrecht. Natuurlijk is iedere scheiding is anders. Mede daarom wilt u graag weten waar u aan toe bent voor u kiest voor een geschikte mediator. In zo’n situatie is het wel zo prettig als u eerst een globale indruk op kunt doen in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek geef ik u en uw (ex-) partner een concreet beeld van wat een scheiding precies inhoudt en wat ik door mijn ervaring als familiemediator en financiële achtergrond voor jullie kan betekenen. Wanneer u heeft besloten mij als bemiddelaar te kiezen gaat het process als volgt in zijn werk..

2e GESPREK: INVENTARISATIE

Voorafgaand aan dit intakegesprek stuur ik jullie een document waarin de benodigde stukken staan die ik nodig zal hebben voor het convenant. Hierbij kunt u denken aan persoons- en pensioengegevens, maar ook gegevens over de woning en aanvullende financiële zaken. Vanuit dit intakegesprek ga ik vervolgens – uiteraard in overleg met u – de onderwerpen bespreken die aan bod zullen komen bij het vervolggesprek. Wanneer er minderjarige kinderen betrokken zijn bij de scheiding, betekent dit in veel gevallen dat het ouderschapsplan eerst aan bod komt. Tijdens dit gesprek maak ik direct een inschatting of u extra deskundige zal moeten raadplegen en of er eventueel extra kosten kunnen opduiken. Hierbij doe ik standaard een beroep op vijftien jaar werkervaring in de financiële sector en mijn uitgebreide netwerk van professionals!

HET VOORTGANGSGESPREK

In de volgende afspraken, staat duidelijkheid centraal. Dit over het ouderschapsplan als dit aan de orde is, de alimentatie (er wordt tevens alimentatieberekening uitgevoerd), de woning, verdeling van de huwelijksgemeenschap/huwelijkse voorwaarden (eventueel rekening houdend met een bedrijf) evenals het pensioen en overige zaken. Mochten er nog punten waarover u het niet eens bent met elkaar? dan nemen we de tijd om die te bespreken. Verder laat ik u de vorderingen omtrent het echtscheidingsconvenant zien. Pas wanneer iedereen tevreden is over de afspraken in het ouderschapsplan en het convenant, gaan we over tot ondertekening van de documenten. Het is daarom gebruikelijk dat er meerdere voortgangsgesprekken worden gevoerd.

AFWIKKELING ADVOCAAT & RECHTBANK

Het getekende convenant en eventuele ouderschapsplan wordt door mij naar de advocaat gestuurd. De advocaat dient de documenten na een juridische toetsing in bij de rechtbank. U hoeft zelf niet naar de advocaat en de rechtbank. De rechtbank geeft de beschikking af. Vervolgens worden de documenten door de advocaat naar de gemeente gestuurd waar u gehuwd bent. Hier wordt de scheiding ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Dit is het officiële scheidingsmoment. De gehele procedure, van het eerste gesprek tot de officiële scheiding duurt gemiddeld 3 maanden.

KOM MET MIJ IN CONTACT VOOR SCHEIDEN UTRECHT

OFFICIEEL UIT ELKAAR

Het dienstverleningsverband eindigt twee maanden na inschrijving van de scheiding bij het gemeenteregister. Natuurlijk neem ik na de inschrijving van uw scheiding altijd nog even contact met u op om de laatste zaken, die zijn blijven liggen, te bespreken. Daarnaast wil ik na het echtscheidingsproces ter evaluatie een aantal vragen aan u en uw ex-partner stellen.

Scheidingsbemiddeling Amersfoort - Betty Oegema - logo footer

Scheiding uitstellen door corona?

Dit hoeft niet nodig te zijn!

  • Gesprekken per videocall
  • Komende 3 maanden alles regelen
  • In de zomer het scheidingsproces afgerond