Scheiden Zeist

Scheiden Zeist? Lees verder!

RUIM 10 JAAR ERVARING ALS FAMILIEMEDIATOR

SCHEIDEN ZEIST MET ONDERSTEUNING VAN BETTY OEGEMA

Scheiden Zeist. Elk scheidingsgeval is anders. Daarom wil je natuurlijk graag weten waar je aan toe bent voor je kiest voor een geschikte mediator. In deze situatie is het wel zo prettig als jullie eerst een beetje een indruk op kunnen doen in door middel van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek geef ik jullie een duidelijk beeld van wat de scheiding precies inhoudt en wat ik door mijn ervaring als bemiddelaar bij scheiden als mediator en met mijn financiële achtergrond voor jullie kan betekenen. Als jullie hebben besloten om mij als bemiddelaar in de omgeving van Zeist in te schakelen, dan gaat het proces als volgt in zijn werk..

TWEEDE GESPREK: INVENTARISATIE

In de aanloop naar het intakegesprek krijgen jullie van mij een belangrijk document waarin de benodigde stukken staan die ik nodig zal hebben voor het convenant. Denk hierbij kunnen aan persoons- en pensioengegevens, maar ook gegevens over de woning en aanvullende financiële zaken. Naar aanleiding van dit intakegesprek ga ik vervolgens – natuurlijk in overleg – de onderwerpen bespreken die aan bod komen bij het volgende gesprek. Mochten er nou minderjarige kinderen betrokken zijn bij de scheiding, betekent dit in veel gevallen dat het ouderschapsplan als eerste aan bod komt. Tijdens dit gesprek maak ik direct een inschatting of jullie een aanvullende deskundige zullen moeten raadplegen en of er eventueel extra kosten zouden kunnen opduiken. Hierbij doe ik een beroep op mijn vijftien jaar werkervaring in de financiële sector en mijn uitgebreide netwerk van professionals binnen de branche!

HET VOORTGANGSGESPREK

In deze afspraken staat duidelijkheid centraal. Niet alleen over het ouderschapsplan als dit aan de orde is maar ook over de alimentatie, de woning en natuurlijk de verdeling van de huwelijksgemeenschap/huwelijkse voorwaarden. Dit Evenals het pensioen en overige zaken. Mochten hier nog punten tussenzitten waarover jullie het niet eens zijn met elkaar? dan nemen we natuurlijk de tijd om die te bespreken. Daarnaast laat ik jullie de vorderingen omtrent het echtscheidingsconvenant zien. Wanneer iedereen tevreden is over de afspraken in het ouderschapsplan en het convenant is het moment daar. We gaan we over tot ondertekening van alle documenten. Het is gebruikelijk dat er meerdere voortgangsgesprekken worden gevoerd.

AFWIKKELING ADVOCAAT & RECHTBANK

Wanneer dit rond is wordt de getekende convenant en het eventuele ouderschapsplan door mij bij de advocaat aangeleverd. De advocaat dient de documenten na een grondige juridische toetsing in bij de rechtbank. Zelf hoeven jullie niet naar de advocaat of rechtbank. De rechtbank geeft vervolgens de beschikking af. Hierna worden de documenten door de advocaat naar de gemeente gestuurd waar jullie gehuwd zijn. Hier wordt vervolgens de scheiding ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Dit is dan het officiële scheidingsmoment. De gehele procedure, van het eerste gesprek tot de officiële scheiding duurt gemiddeld genomen 3 maanden.

KOM MET MIJ IN CONTACT VOOR SCHEIDEN ZEIST

OFFICIEEL UIT ELKAAR

Het dienstverleningsverband eindigt twee maanden na inschrijving van de scheiding bij het gemeenteregister. Natuurlijk neem ik na de inschrijving van uw scheiding altijd nog even contact met u op om de laatste zaken, die zijn blijven liggen, te bespreken. Daarnaast wil ik na het echtscheidingsproces ter evaluatie een aantal vragen aan u en uw ex-partner stellen.
Scheidingsbemiddeling Amersfoort - Betty Oegema - logo footer

Scheiding uitstellen door corona?

Dit hoeft niet nodig te zijn!

  • Gesprekken per videocall
  • Komende 3 maanden alles regelen
  • In de zomer het scheidingsproces afgerond