SCHEIDINGSMEDIATOR

RUIM 10 JAAR ERVARING ALS FAMILIEMEDIATOR

SCHEIDINGSMEDIATOR

Scheiden is een emotioneel proces. Er komt van alles op u af en er moeten veel en moeilijke besluiten worden genomen. Door middel van een scheidingsmediator weet u zeker dat alles besproken wordt en eventuele conflicten vakkundig worden begeleid, niet uit de hand lopen en voor alle partijen tot een goed einde worden geleid. De scheidingsmediator is onpartijdig en daardoor continu op zoek naar oplossingen die voor alle partijen vruchtbaar zijn, vooral wanneer er kinderen in het spel zijn, want die mogen nooit de dupe worden!

Ik ben een MfN register scheidingsmediator. Door gebruik te maken van gesprekstechnieken zorg ik ervoor dat jullie zelf de oplossingen aandragen. Zo weten we zeker dat iedereen volledig achter de besluiten staat en het niet voelt als door een derde partij opgelegd. Mede dankzij mijn 15 jaar ervaring in de financiële dienstverlening en meer dan 10 jaar ervaring als scheidingsmediator komen echt alle onderwerpen aan bod en wordt alles goed geregeld.

DE VOORDELEN VAN MEDIATION

  • Concreet en snel resultaat
  • Duurzame oplossingen
  • Vechtscheiding wordt in de meeste gevallen voorkomen
  • Soepel verwerkingsproces
  • Vergrote kans op goede verstandhouding na scheiding

KOM MET MIJ IN CONTACT VOOR EEN MEDIATION TRAJECT

MIJN MANIER VAN AANPAK

Ik begin altijd met een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leg ik u uit wat u kunt verwachten van mij als scheidingsmediator en welke toegevoegde waarde ik u daarin kan bieden. Nadat dit gesprek van ongeveer een uur heeft plaatsgevonden besluiten wij van beide kanten of er voldoende vertrouwen is voor een vervolgafspraak.

INVENTARISATIEGESPREK

Voorafgaand aan het tweede gesprek, de inventarisatie, ontvangt u een document waarop de benodigde stukken vermeld staan die ik, de scheidingsmediator nodig heb voor het convenant (de overeenkomst waar we naar toe gaan werken). Denk aan persoons- en pensioengegevens, gegevens over de woning en andere financiële zaken. In dit gesprek gaan we bepalen in welke volgorde we in vervolggesprekken de onderwerpen zoals het ouderschapsplan, woning, alimentatie, pensioen en dergelijke zullen behandelen.

HET ECHTSCHEIDINGSCONVENANT

Pas als alle onderwerpen zijn behandeld en er over elk onderwerp naar tevredenheid van alle partijen een besluit is genomen maak ik maak ik voor u het echtscheidingsconvenant en wordt dit besproken en indien akkoord voor beiden, ondertekend samen met het ouderschapsplan. Vervolgens zorg ik ervoor dat de procedure bij de rechtbank wordt uitgevoerd tot en met de inschrijving bij de gemeente.

Door op deze manier te werk te gaan komt alles aan bod, krijgen de emoties de ruimte en aandacht, verloopt het proces voorspoedig en het meest voordelig, krijgen eventuele kinderen de juiste aandacht en verloopt de scheiding naar behoren. Dat is waar ik voor sta als scheidingsmediator.

 
Scheidingsbemiddeling Amersfoort - Betty Oegema - logo footer

Scheiding uitstellen door corona?

Dit hoeft niet nodig te zijn!

  • Gesprekken per videocall
  • Komende 3 maanden alles regelen
  • In de zomer het scheidingsproces afgerond