SCHEIDINGSproces

RUIM 10 JAAR ERVARING ALS FAMILIEMEDIATOR

SCHEIDEN MET ONDERSTEUNING VAN BETTY OEGEMA

Iedere scheiding is anders. Toch wilt u graag weten waar u aan toe bent voor u kiest voor een geschikte mediator. Daarom is het prettig als u eerst een indruk op kunt doen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek geef ik u en uw (ex-) partner een zo goed en concreet mogelijk beeld van wat een scheiding precies inhoudt en wat ik met mijn ervaring als familiemediator en financiële achtergrond voor u kan betekenen. Wanneer u heeft besloten mij als bemiddelaar te kiezen, plannen we de vervolggesprekken.

 

TWEEDE GESPREK: INVENTARISATIE

Voorafgaand aan de intake stuur ik u een document waarop de benodigde stukken staan die ik nodig heb voor het convenant. Denk hierbij aan persoons- en pensioengegevens, maar ook gegevens over de woning en andere financiële zaken. Vanuit het intakegesprek ga ik vervolgens, in overleg met u, de onderwerpen bespreken die aan bod moeten komen bij het volgende gesprek. Als er minderjarige kinderen zijn, betekent dit meestal dat het ouderschapsplan als eerste aan bod komt. Tijdens dit gesprek maak ik direct een inschatting of u een extra deskundige moet raadplegen en of er eventueel extra kosten opduiken. Hierbij doe ik standaard een beroep op vijftien jaar werkervaring in de financiële sector en mijn uitgebreide netwerk van professionals.

HET VOORTGANGSGESPREK

In de afspraken die volgen, wordt duidelijkheid verschaft over het eventuele ouderschapsplan, de alimentatie (er wordt een alimentatieberekening uitgevoerd), de woning, verdeling van de huwelijkse gemeenschap/huwelijkse voorwaarden (eventueel rekening houdend met een bedrijf) en het pensioen en overige zaken die aan de orde moeten komen. Zijn er nog punten waarover u het niet eens bent met elkaar, dan nemen we de tijd om die te bespreken. Verder laat ik u de vorderingen omtrent het echtscheidingsconvenant zien. Pas wanneer iedereen tevreden is over de afspraken in het ouderschapsplan en het convenant, gaan we over tot ondertekening van de documenten. Het is daarom gebruikelijk dat er meerdere voortgangsgesprekken worden gevoerd.

AFWIKKELING ADVOCAAT & RECHTBANK

Het getekende convenant en eventuele ouderschapsplan wordt door mij naar de advocaat gestuurd. De advocaat dient de documenten na een juridische toetsing in bij de rechtbank. U hoeft zelf niet naar de advocaat en de rechtbank. De rechtbank geeft de beschikking af. Vervolgens worden de documenten door de advocaat naar de gemeente gestuurd waar u gehuwd bent. Hier wordt de scheiding ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Dit is het officiële scheidingsmoment. De gehele procedure, van het eerste gesprek tot de officiële scheiding duurt gemiddeld 3 maanden.

KOM MET MIJ IN CONTACT VOOR EEN MEDIATION TRAJECT

OFFICIEEL UIT ELKAAR

Het dienstverleningsverband eindigt twee maanden na inschrijving van de scheiding bij het gemeenteregister. Natuurlijk neem ik na de inschrijving van uw scheiding altijd nog even contact met u op om de laatste zaken, die zijn blijven liggen, te bespreken. Daarnaast wil ik na het echtscheidingsproces ter evaluatie een aantal vragen aan u en uw ex-partner stellen.

 
Scheidingsbemiddeling Amersfoort - Betty Oegema - logo footer

Scheiding uitstellen door corona?

Dit hoeft niet nodig te zijn!

  • Gesprekken per videocall
  • Komende 3 maanden alles regelen
  • In de zomer het scheidingsproces afgerond